27. 11. 2020   |   svátek má Xenie
 

Zeleninová frittata

Název Množství a jednotka
cibule 1 ks
olej 2 lžíce
rajčata 3 ks
bílá paprika 3 ks
bazalka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: italská
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez nálevu, nebo nakrájená a oloupaná rajčata, očištěnou na kousky nakrájenou papriku a krátce podusíme.
V misce si rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, podušenou vychladlou zeleninu, bazalku, ochutíme pepřem a soli. Vše promícháme a zahustíme troškou strouhanky. Přidáme půl lžičky prášku do pečiva. Promícháme. Směs nalijeme do vymazané chlebíčkové formy a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Vychladlou frittatu nakrájíme na menší kousky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA