8. 5. 2024   |   svátek má Den osvobození od...
 

Zapomenuté heslo › Zeleninová frittata

Název Množství a jednotka
cibule 1 ks
olej 2 lžíce
rajčata 3 ks
bílá paprika 3 ks
bazalka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: italská
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez nálevu, nebo nakrájená a oloupaná rajčata, očištěnou na kousky nakrájenou papriku a krátce podusíme.
V misce si rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, podušenou vychladlou zeleninu, bazalku, ochutíme pepřem a soli. Vše promícháme a zahustíme troškou strouhanky. Přidáme půl lžičky prášku do pečiva. Promícháme. Směs nalijeme do vymazané chlebíčkové formy a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Vychladlou frittatu nakrájíme na menší kousky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Postup: Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...