22. 8. 2019   |   svátek má Bohuslav
 

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Název Množství a jednotka
čerstvý fenykl 1 ks
velká mrkev 1 ks
insalatina salát 100 g
jablko 1 ks
ředkvička 6 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na plátky a jablko na kostičky. V míse smícháme vše dohromady s natrhaným listovým salátem a zalijeme zálivkou připravenou z lžíce olivového oleje, šťávy z celého citrónu, soli a pepře podle chuti. Promícháme a necháme půl hodinky vychladit. Můžeme přidat lžičku cukru a pokapat salát balsamikem.


 


RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku, mléko a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Králova vila

Naším cílem je věnovat se vám s maximálním úsilím a pokusit se vám splnit...