16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Květákové placičky se sýrem

Název Množství a jednotka
květák vařený 600 gramů
dětská krupice 4 - 5 lžic
eidam strouhaný 3 lžíce
eidam 4 plátky
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej uvařit den předem. Potom jej vidličkou rozmačkáme tak, aby to nebyla úplná kaše.prosypeme krupičkou a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Přidáme nastrouhaný sýr, kurkumu, žloutek, dochutíme bílým pepřem, solí a vše promícháme. Ušleháme si tuhý sníh a přidáme jej ke květáku. Lehce promícháme. Lžíci odebíráme placičky a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Na placičky dáme plátek šunky , zakryjeme plátkem sýru a v troubě lehce zapečeme, jen ať se sýr rozteče.


 


RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarský guláš

Postup: Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme do kříže a oloupeme. Papriky očistíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Postup: Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...