Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej uvařit den předem. Potom jej vidličkou rozmačkáme tak, aby to nebyla úplná kaše.prosypeme krupičkou a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Přidáme nastrouhaný sýr, kurkumu, žloutek, dochutíme bílým pepřem, solí a vše promícháme. Ušleháme si tuhý sníh a přidáme jej ke květáku. Lehce promícháme. Lžíci odebíráme placičky a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Na placičky dáme plátek šunky , zakryjeme plátkem sýru a v troubě lehce zapečeme, jen ať se sýr rozteče.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek