28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Zapomenuté heslo › Salát s ředkvičkami a fenyklem

Název Množství a jednotka
čerstvý fenykl 1 ks
velká mrkev 1 ks
insalatina salát 100 g
jablko 1 ks
ředkvička 6 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na plátky a jablko na kostičky. V míse smícháme vše dohromady s natrhaným listovým salátem a zalijeme zálivkou připravenou z lžíce olivového oleje, šťávy z celého citrónu, soli a pepře podle chuti. Promícháme a necháme půl hodinky vychladit. Můžeme přidat lžičku cukru a pokapat salát balsamikem.


 


RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...