2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Název Množství a jednotka
václavky
bobkový list 1 kus na 1 sklen
hořčíčné semínko 1/2 lžičky
pepř celý 3 kuličky
nové koření 3 kuličky
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 0,5 litru
ocet 0,3 l
cukr 2 lžíce
sůl 1 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2 lžíce soli. Houby vaříme 5 - 8 minut, podle toho jak jsou tuhé. Houby přecedíme a necháme okapat. Pak je plníme do sklenic.
Na dno 1 sklenice dáme 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 zrnka pepře, 3 kuličky nového koření. Dáme houby a na povrch můžeme dát plátek mrkve, cibule popř. křenu. Zalijeme nálevem.
Nálev : Svaříme 0,5 dl vody, 0,3 dl octa, 1 lžíci soli, 2 lžíce cukru.
Sterilujeme 2 krát.


 


RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...