3. 12. 2024   |   svátek má Svatoslav
 

Sekaná pečeně plněná vejci

Název Množství a jednotka
mleté maso 750 g
slanina (špek) 50 g
cibule 1 ks
vejce 5 ks
houska 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci, osolíme, opepříme, přidáme housku namočenou v mléce (vymačkanou) a zahustíme strouhankou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a dobře promícháme - hněteme rukama alespoň pět minut, aby nám vznikla pěkně celistvá hmota. Ze směsi uděláme plát, který poklademe uvařenými oloupanými vejci, posypeme pažitkou, zabalíme, sekanou po všech stranách v pekáčku opečeme na sádle, povrch pak potřeme bílkem, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a za občasného podlití výpekem upečeme. Podáváme s brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z pečených fazolí

Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...