17. 9. 2024   |   svátek má Naděžda
 

Sekaná pečeně plněná vejci

Název Množství a jednotka
mleté maso 750 g
slanina (špek) 50 g
cibule 1 ks
vejce 5 ks
houska 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci, osolíme, opepříme, přidáme housku namočenou v mléce (vymačkanou) a zahustíme strouhankou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a dobře promícháme - hněteme rukama alespoň pět minut, aby nám vznikla pěkně celistvá hmota. Ze směsi uděláme plát, který poklademe uvařenými oloupanými vejci, posypeme pažitkou, zabalíme, sekanou po všech stranách v pekáčku opečeme na sádle, povrch pak potřeme bílkem, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a za občasného podlití výpekem upečeme. Podáváme s brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Pažitková polévka

Postup: Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...