Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci, osolíme, opepříme, přidáme housku namočenou v mléce (vymačkanou) a zahustíme strouhankou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a dobře promícháme - hněteme rukama alespoň pět minut, aby nám vznikla pěkně celistvá hmota. Ze směsi uděláme plát, který poklademe uvařenými oloupanými vejci, posypeme pažitkou, zabalíme, sekanou po všech stranách v pekáčku opečeme na sádle, povrch pak potřeme bílkem, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a za občasného podlití výpekem upečeme. Podáváme s brambory.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek