2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Název Množství a jednotka
václavky
bobkový list 1 kus na 1 sklen
hořčíčné semínko 1/2 lžičky
pepř celý 3 kuličky
nové koření 3 kuličky
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 0,5 litru
ocet 0,3 l
cukr 2 lžíce
sůl 1 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2 lžíce soli. Houby vaříme 5 - 8 minut, podle toho jak jsou tuhé. Houby přecedíme a necháme okapat. Pak je plníme do sklenic.
Na dno 1 sklenice dáme 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 zrnka pepře, 3 kuličky nového koření. Dáme houby a na povrch můžeme dát plátek mrkve, cibule popř. křenu. Zalijeme nálevem.
Nálev : Svaříme 0,5 dl vody, 0,3 dl octa, 1 lžíci soli, 2 lžíce cukru.
Sterilujeme 2 krát.


 


RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Cibulačka

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji a másle zpěníme cibulku a... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...