26. 10. 2020   |   svátek má Erik
 

Rybízová marmeláda

Název Množství a jednotka
rybíz 1500 gramů
želírovací cukr 500 gramů

Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat, aby tam nebyly zrníčka. Rozmixovaný rybíz dáme do hrnce, přidáme želírovací cukr, stále mícháme, přivedeme k varu a vaříme 8 minut. Pokud se tvoří pěna, tak ji odebereme. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.


 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...