18. 2. 2025   |   svátek má Gizela
 

Rybízová marmeláda

Název Množství a jednotka
rybíz 1500 gramů
želírovací cukr 500 gramů

Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat, aby tam nebyly zrníčka. Rozmixovaný rybíz dáme do hrnce, přidáme želírovací cukr, stále mícháme, přivedeme k varu a vaříme 8 minut. Pokud se tvoří pěna, tak ji odebereme. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.


 


RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný koláč s kaki

Postup: Na vále smícháme mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a sůl, přidáme studené... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...