2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Ořechové pusinky

Název Množství a jednotka
bílek 2 ks
moučkový cukr 100 g
mleté vlašské ořechy 170 g
citronová kůra
čokoládová poleva
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté ořechy a kůru z 1/4 citrónu. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou nebo zdobicím sáčkem nanášíme kousky těsta a mírně vyhřáté troubě na 150°je upečeme - spíše usušíme. Vychladlé pusinky poléváme čokoládovou polevou a zdobíme 1/4 ořechu.

Z tohoto množství je cca 67 ks pusinek.

Tip:
Množství ořechů je orientační vzhledem k různé velikosti vajec, konzistence těsta musí být taková, aby se na plechu nerozteklo - pusinky zasyrova musí zůstat ve tvaru, v jakém je na plech nanášíme.


 


RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...