2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Polévka ze zelených fazolek

Název Množství a jednotka
fazolky ve slaném nálevu sterilované 1 plechovka
brambory 3 ks
mléko 200 ml
zakysaná smetana 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1/2l studené vody, osolíme a vaříme doměkka. Lžíci hladké mouky rozmícháme dohladka v mléce (záklechtka), vlijeme do polévky a povaříme. Zakysanou smetanu zředíme troškou mléka, aby se nám neudělaly hrudky a přidáme do polévky. Krátce povaříme a odstavíme. Dochutíme solí a po kapkách přidáme ocet. Kdybychom vlili ocet rovnou, polévka by se mohla srazit. Na talíř dáme lžičku másla a zlijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový chléb

Postup: Odměříme si 300ml mléka. Z odměřeného mléka odlijeme trošku do hrnku (asi... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...