9. 12. 2022   |   svátek má Vratislav
 

Mrkvové brambory

Název Množství a jednotka
brambory 400 g
mrkev 200 g
studená voda
sůl

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Oloupané brambory a očištěnou mrkev, v poměru 2 : 1, nakrájíme na kostičky. Ve slané vodě uvaříme do měkka. Vodu slijeme a brambory s mrkví rozšťoucháme nebo rozmixujeme. Pokud je třeba ještě dosolíme. Můžeme dochutit muškátovým oříškem a pepřem.
Podáváme ke grilovanému nebo pečenému masu.



 


RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...