21. 3. 2019   |   svátek má Radek
 

Třešňová bublanina vynikající

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 250 g
moučkový cukr 250 g
vejce 4 ks
máslo 125 g
smetana ke šlehání 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Porce: 20
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)


Když mi zbyde trocha šlehačky, dělám tuhle bublaninu.



Postup

Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do pečiva, mléko a půl kelímku šlehačky (nebo celou a nedáváme mléko), citronové kůry jen cca ze ¼ citronu, bohatě to stačí. Ušleháme sníh z bílků, lehce ho vmícháme do těsta (mělo by být řidší, ne moc hutné), nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a upečeme při 180° asi 40 minut.


 


RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí vepřová kýta v hlívové peřince

Postup: Vepřovou kýtu (může být i pěkná krkovička) naklepu, naříznu na okrajích, aby se... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne

Postup: Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět.... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

ESHOPY

Nábytekeu.cz - kuchyňské linky

Velký výběr kvalitních a levných kuchyňských linek od dodavatelů z EU. Většina...