2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Jogurtová bublanina

Název Množství a jednotka
bílý jogurt 300 g
polohrubá mouka 3 1/2 kelímku
moučkový cukr 3 kelímky
vejce 2 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Tohle je jednoduchá "kelímková" buchta. Do misky vylijeme jogurt (dva 150g kelímky), přidáme 3 a 1/2 jogurtových kelímků polohrubé mouky, do které vmícháme prášek do pečiva, 3 kelímky cukru, 2 vejce a 50 ml rostlinného oleje. Ušleháme ručním šlehačem těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, těsto lehce posypeme hrubou moukou, poklademe ovocem a upečeme při teplotě 180° asi 40 minut dorůžova.



 


RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové košíčky

Postup: Připravíme si linecké košíčky:Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...