1. 10. 2023   |   svátek má Igor
 

Svíčková omáčka

Název Množství a jednotka
hovězí svíčková 1000 gramů
slanina (špek) 100 gramů
olej 4 lžíce
kořenová zelenina 300 gramů
cibule 1/2 kusu
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Jarča



Postup
Hovězí svíčkovou prošpikujeme slaninou a osolíme. Do pánve si nalijeme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme.
Do pekáčku dáme nastrouhanou zeleninu, koření a přendáme maso z pánve. Podlijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby. Během pečení maso přeléváme. Pečeme do měkka. Měkké maso vyndáme, vytáhneme koření a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Zalijeme smetanou, v které jsme rozmíchali trochu mouky. Provaříme,dochutíme citronovou šťávou, cukrem a soli. Vložíme maso zpět a ještě chvíli společně prohřejeme.


 


RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostrý kečup s česnekem

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...