23. 1. 2021   |   svátek má Zdeněk
 

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Název Množství a jednotka
kuřecí játra 600 g
cibule 1 ks
sterilovaná paprika 2 lžíce
drcený kmín
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

Palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
mléko 1/2 l
vejce 2 ks
sůl špetka
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Palačinky:
Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou pánev kápneme trošku oleje a naběračkou lijeme těsto, aby bylo co nejtenčí. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Drůbeží játra:
Kuřecí nebo krůtí játra očistíme, odkrojíme blány a nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kuřecí játra, okořeníme drceným kmínem a orestujeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou sterilovanou červenou papriku a prohřejeme. Odstavíme a směs osolíme.

Palačinky naplníme orestovanými drůbežími játry, svineme, naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hustě posypeme nastrouhaným sýrem (eidam, gouda, čedar) a ve vyhřáté troubě na 180° zapečeme asi 15 - 20 minut dozlatova.



 


RECEPTY

Havířská fazolačka

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvové brambory

Postup: Oloupané brambory a očištěnou mrkev, v poměru 2 : 1, nakrájíme na kostičky. Ve... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Hrstková polévka

Postup: Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...