28. 11. 2020   |   svátek má René
 

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Název Množství a jednotka
celozrnné těstoviny 300 g
krůtí prsa 350 g
sterilovaná kukuřice 180 g
zelí čínské (pak-choi) 2 ks
kapary 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi s trochou olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájené krůtí maso, okořeníme grilovacím kořením (nebo jakýmkoliv jiným podle chuti), nesolíme, koření je dost slané. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do misky, přidáme orestované kuřecí maso, scezenou sterilovanou kukuřici a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme na proužky nakrájené Pak Choi, kapary, lžíci majonézy (nebo bílého jogurtu), olivy a vše promícháme. Při podávání posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.


 


RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostrý kečup s česnekem

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka z mletého masa

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno, na 1 lžíci sádla osmahneme a zasypeme sladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová terina

Postup: Nahrubo nastrouhanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě se zázvorem. Zvlášť... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...