1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Název Množství a jednotka
celozrnné těstoviny 300 g
krůtí prsa 350 g
sterilovaná kukuřice 180 g
zelí čínské (pak-choi) 2 ks
kapary 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi s trochou olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájené krůtí maso, okořeníme grilovacím kořením (nebo jakýmkoliv jiným podle chuti), nesolíme, koření je dost slané. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do misky, přidáme orestované kuřecí maso, scezenou sterilovanou kukuřici a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme na proužky nakrájené Pak Choi, kapary, lžíci majonézy (nebo bílého jogurtu), olivy a vše promícháme. Při podávání posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.


 


RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře Pad Thai (Phat Thai) s tamarindem

Postup: Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a odložíme stranou. Kuřecí... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...