19. 7. 2019   |   svátek má Čeněk
 

Čočková polévka mléčná

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
brambory 3 ks
mrkev 1 ks
celer 1/2
menší klobáska 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do poloměkka. Přidáme nakrájené brambory a uzeninu, nastrouhanou mrkev a celer, osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Na másle necháme zesklovatět cibulku a připravíme jíšku, kterou přidáme do polévky. Nakonec zjemníme mlékem, případně dochutíme masoxem.


 


RECEPTY

Jogurt s műsli a jablky

Postup: Bílý jogurt smícháme s 30g műsli a nakrájeným jablkem. A dáme si k tomu... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...