25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Uhlířské špagety

Název Množství a jednotka
uzený bůček 300 g
špagety 400 g
smetana ke šlehání 1 ks
vejce 1 ks
bazalka 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě (na 3l vody dám 3 lžičky soli) doměkka. Uzený bůček (anglickou, kousek uzeného, jakoukoliv slaninu) nakrájíme na kostičky nebo proužky, jak má kdo rád, a na lžíci olivového oleje osmahneme dokřupava. Špagety scedíme, přidáme k osmažené slanině, zmírníme plamen a promícháme. Okořeníme pepřem a bazalkou a vmícháme vajíčko, které jsme rozkvedlali ve šlehačce. Promícháme, necháme prohřát a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Hrníčkové knedlíky

Postup: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme je hodinku až dvě proschnout.... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...