28. 10. 2020   |   svátek má Den vzniku samostatného...
 

Čokoládové lanýže

Název Množství a jednotka
čokoláda 70% kakaa 375 g
máslo 35 g¨
smetana ke šlehání 40% 225 ml
hořké kakao na obalení

cukroví
Kuchyně: anglická
Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Čokoládu s vysokým podílem kakaa rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Přidáme máslo a šlehačku a pečlivě promícháme metličkou. Dáme do lednice ztuhnout.

Ze ztuhlé hmoty pomocí dvou kávových lžiček tvoříme lanýže, které obalujeme podle chuti, nám nejvíce chutnají obalené v hořkém kakau, ale můžou se obalit v mletých oříšcích, mandlích, v kokosu, skořici nebo nechat lanýže pořádně ztuhnout a máčet do rozpuštěné čokolády (tohle chce dost fofr a předtím znova alespoň na hodinu už hotové lanýže vychladit v lednici, vychlazené napichujeme na párátko, rychle namočíme do rozpuštěné čokolády a odkládáme na mřížku).

Tip:
Můžeme přidat trochu kvalitní whisky, koňaku nebo špetku (1/2 lžičky) mletého chilli.


 


RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...