22. 8. 2019   |   svátek má Bohuslav
 

Rozpíčky paní hajné

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 g
droždí 1 kostka
cukr krupice 70 g
mléko 250 ml
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
rozinky 50 g
nasekané ořechy 50 g
marmeláda 250 g
rum 3 lžíce
mléko na potření
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h. 50 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat.
Nasekáme vlašské ořechy.
Připravíme si kvásek. Do hrníčku dáme trochu vlažného mléka, lžičku cukru, trochu mouky a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, špetku soli, zbylý cukr, vejce, rozpuštěné máslo, zbylé mléko a vzejitý kvásek. Zaděláme těsto a dáme ho kynout.
Nabobtnalé rozinky a nasekané ořechy vmícháme do povidel nebo marmelády. Dochutíme trochou skořice.
Nakynuté těsto rozválíme na plát 5 mm, přikryjeme utěrkou a čtvrt hodiny necháme odpočinout. Pak vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm. Doprostřed dáme lžičku marmelády, přehneme napůl a okraje dobře přitiskneme.
Necháme na plechu kynout ještě čtvrt hodiny, pak je potřeme mlékem a pečeme asi 20 minut. Horké posypeme cukrem a skořicí.


Další fotografie
 


RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Zelňačka chudých

Postup: Suroviny:kysané zelí - cca dvě větší hrstěbrambory - cca 3 velké, jinak... zobrazit recept

RECEPTY

Nepečené margotkové kuřátka

Postup: Tyčinky Margot rozdrtíme do mísy a smícháme s cukrem, rozdrcenými piškoty... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...