21. 6. 2025   |   svátek má Alois
 

Borůvkovo rybízový koláč

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
olej 200 ml
cukr krupice 250 g
citronová kůra 1 lžička
polohrubá mouka 500 g
Zobrazit všechny ingredience

drobenka

Název Množství a jednotka
cukr krupice 100 g
hladká mouka 80 g
máslo 50 g
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Vše důkladně promícháme a rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Koláč posypeme střídavě borůvkami a rybízem. Posypeme skořicovým cukrem a drobenkou.
Drobenku si připravíme tak, že promneme prsty cukr, mouku a máslo.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová omeleta s mozzarellou

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Mezi tím si vymažeme zapékací misku... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharská pomazánka

Postup: Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...