2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Borůvkovo rybízový koláč

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
olej 200 ml
cukr krupice 250 g
citronová kůra 1 lžička
polohrubá mouka 500 g
Zobrazit všechny ingredience

drobenka

Název Množství a jednotka
cukr krupice 100 g
hladká mouka 80 g
máslo 50 g
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Vše důkladně promícháme a rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Koláč posypeme střídavě borůvkami a rybízem. Posypeme skořicovým cukrem a drobenkou.
Drobenku si připravíme tak, že promneme prsty cukr, mouku a máslo.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Paštika z drůbežích jater

Postup: Játra očistíme od blanek, omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...