13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Makovec s jablkovou polevou

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 2 hrnky
cukr mletý 1 hrnek
prášek do pečiva 1 sáček
mléko 1 hrnek
olej 1/4 hrnku
Zobrazit všechny ingredience

jablková poleva

Název Množství a jednotka
jablka 500 gramů
studená voda 3 - 4 dl
cukr 2 lžíce
vanilkový pudink 1 sáček
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Vše promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a rozetřeme. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě.
Upečený vychladlý makovec polijeme jablkovým pudinkem.
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, podlijeme vodou a necháme je rozvařit.. Přidáme 2 lžíce cukru. V 1 dl vody si rozmícháme vanilkový pudink a přilijeme k jablíčkům, povaříme a nalijeme na vychladlý makovec. Necháme ztuhnout.


Další fotografie
 


RECEPTY

Staročeská husa

Postup: Husu omyjeme, osušíme, pokud má husa drůbky, odstraníme je. Odřízneme křídla a... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...