27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Rybízový koláč

Název Množství a jednotka
červený rybíz 500 g
bílý jogurt 500 g
polohrubá mouka 2 kelímky
moučkový cukr 1 kelímek
mléko 1/2 kelímku
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
máslo 30 g
hladká mouka 5 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Mouku, cukr a mléko odměřujeme velkými jogurtovými kelímky. Ušleháme řídké těsto (šlehám ručním šlehačem). Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe hustě rybízem (nebo jiným bobulovitým ovocem), posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.


Další fotografie
 


RECEPTY

Křehké řezy s tvarohem a jablky

Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...