3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Rybízový koláč

Název Množství a jednotka
červený rybíz 500 g
bílý jogurt 500 g
polohrubá mouka 2 kelímky
moučkový cukr 1 kelímek
mléko 1/2 kelímku
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
máslo 30 g
hladká mouka 5 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Mouku, cukr a mléko odměřujeme velkými jogurtovými kelímky. Ušleháme řídké těsto (šlehám ručním šlehačem). Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe hustě rybízem (nebo jiným bobulovitým ovocem), posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.


Další fotografie
 


RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...