5. 10. 2022   |   svátek má Eliška
 

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Název Množství a jednotka
jasmínová rýže 250 g
cuketa 2 ks
sušená rajčata 100 g
černé olivy 1 hrst
extra panenský olivový olej
Zobrazit všechny ingredience

vedlejší

Příprava:
Vaření:
Daniela



Postup
Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme vařit rýži (požívám jasmínovou), nakrájíme sušené rajčata a černé olivy a poté všechno smícháme. Přidáme koření dle chuti bazalku, sůl, pepř, grilovací koření, tymián apod.

Tip mamuta: můžete přidat i očištěné na drobno nakrájené žampióny.

Dobrou chuť!


 


RECEPTY

Šípkové cukroví

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...