Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř, kmín a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory, vlijeme do polévky i s vodou, ve které jsme brambory vařili. Na sádle připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vlijeme do polévky. Přidáme zakysanou smetanu, kterou rozkvedláme s troškou mléka, povaříme 5 minut a dochutíme solí, pokud se nám zdá polévka málo kyselá, přidáme pár kapek octa. Nakonec vmícháme rozšlehané vajíčko.
Tip: Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme do polévky.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek