Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř, kmín a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory, vlijeme do polévky i s vodou, ve které jsme brambory vařili. Na sádle připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vlijeme do polévky. Přidáme zakysanou smetanu, kterou rozkvedláme s troškou mléka, povaříme 5 minut a dochutíme solí, pokud se nám zdá polévka málo kyselá, přidáme pár kapek octa. Nakonec vmícháme rozšlehané vajíčko.
Tip: Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme do polévky.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek