16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Pstruh se žampióny

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
čerstvé žampiony 100 g
anglická slanina 200 g
česnek 5 stroužků
cibule 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme oloupané a nakrájené žampióny a trochu petrželové natě. Zalijeme trochou vína a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
Touto směsí naplníme pstruhy. Pstruha zabalíme do tenkých plátků slaniny.
Alobal potřeme máslem a rozetřeným česnekem a každého naplněného pstruha zvlášť zabalíme.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...