2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Pstruh se žampióny

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
čerstvé žampiony 100 g
anglická slanina 200 g
česnek 5 stroužků
cibule 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme oloupané a nakrájené žampióny a trochu petrželové natě. Zalijeme trochou vína a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
Touto směsí naplníme pstruhy. Pstruha zabalíme do tenkých plátků slaniny.
Alobal potřeme máslem a rozetřeným česnekem a každého naplněného pstruha zvlášť zabalíme.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s baby špenátem

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na tři litry vody tři čajové lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Postup: Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...