14. 6. 2024   |   svátek má Roland
 

Pstruh se žampióny

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
čerstvé žampiony 100 g
anglická slanina 200 g
česnek 5 stroužků
cibule 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme oloupané a nakrájené žampióny a trochu petrželové natě. Zalijeme trochou vína a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
Touto směsí naplníme pstruhy. Pstruha zabalíme do tenkých plátků slaniny.
Alobal potřeme máslem a rozetřeným česnekem a každého naplněného pstruha zvlášť zabalíme.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Na Harcovně

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...