4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Zapomenuté heslo › Pstruh se žampióny

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
čerstvé žampiony 100 g
anglická slanina 200 g
česnek 5 stroužků
cibule 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme oloupané a nakrájené žampióny a trochu petrželové natě. Zalijeme trochou vína a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
Touto směsí naplníme pstruhy. Pstruha zabalíme do tenkých plátků slaniny.
Alobal potřeme máslem a rozetřeným česnekem a každého naplněného pstruha zvlášť zabalíme.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...