25. 4. 2025   |   svátek má Marek
 

Kuřecí stehna v kabátku

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 2 ks
anglická slanina 4 plátky
máslo 2 lžíce
masový vývar 1 - 2 dl
hořčice 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti třeba i pálivou, potřeme hořčici. Necháme alespoň půl hodinky odležet, Poté je zabalíme do plátku slaniny a spíchneme párátky.
Na pánvi roztopíme máslo a stehýnka z každé strany opečeme do růžova. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka.


 


RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké podle babičky

Postup: Obě mouky prosijeme na vál, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a trochu... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...