16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Žampióny plněné krůtími játry

Název Množství a jednotka
čerstvé žampiony 400 g
krůtí játra 100 g
sýr eidam cihla 30% 120 g
šunka 30 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme na trošce oleje dozlatova, mírně je opepříme. Solíme je až po opečení. Žampióny oloupeme a vykrojíme jim nožičky. Nožičky nakrájíme co nejvíc nadrobno nebo je nahrubo projedeme v mixéru. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme nastrouhaný eidam, nadrobno nakrájenou šunku, orestovaná játra, nakrájené žampiónové nožičky, směs osolíme (opatrně, sýr je už sám slaný), opepříme, okořeníme 1/2 lžičkou šalvěje a promícháme. Směsí naplníme žampiónové kloboučky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem na 180° asi 20 - 30 minut podle velikosti žampiónů. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo s bagetkou.

Tip:
Sýr můžeme samozřejmě dát eidam, goudu nebo čedar.





Další fotografie
 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka Wellington

Postup: Na 4 porce potřebujeme dva špalíčky vepřové panenky o délce cca 20 cm. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Paštika z drůbežích jater

Postup: Játra očistíme od blanek, omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...