16. 1. 2021   |   svátek má Ctirad
 

Marokánky

Název Množství a jednotka
smetana ke šlehání 250 ml
polohrubá mouka 3 lžíce
máslo 50 g
cukr krystal 4 lžíce
vanilkový cukr 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši - směs začne houstnout až vznikne "koule", která se nabalí na vařečku a měla by se odlepovat od dna hrnce, v té chvíli sporák vypneme. Pak zahustíme směsí nasekaných oříšků, ořechů, rozinek, kandovaného ovoce, mandlí, celkem asi 200g, zahustíme směs tak, aby se pak na plechu neroztékala. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme placičky o průměru 5 cm a upečeme při teplotě 180° asi 12 - 15 minut, až mírně zhnědnou okraje. Vychladlé z jedné strany poléváme čokoládovou polevou.

Z tohoto množství je cca 55 ks.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborová omeleta

Postup: Předem uvařené brambory, nebo když nám zbydou od oběda, nakrájíme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Žampióny plněné krůtími játry

Postup: Krůtí játra (nebo kuřecí, je to jedno) nakrájíme na malinké kostičky a opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...