17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Cuketové placky

Název Množství a jednotka
brambory 700 g
cuketa 300 g
česnek 7 stroužků
vejce 1-2 ks
majoránka 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, přidáme vejce, sůl, česnek, majoránku, případně pepř, zaprášíme troškou mouky, dobře promícháme a na oleji smažíme placičky.

Tip:
Placky lze připravit také na plechu v troubě bez použití tuku, plech vyložíme pečícím papírem, vytvarujeme placky a pečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...