23. 9. 2019   |   svátek má Berta
 

Chlupaté knedlíky

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
hrubá mouka 250 g
vejce 1 ks
sůl 2 lžičky

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor slijeme, přidáme hrubou mouku a vajíčko, osolíme a dobře promícháme. Pokud je těsto moc řídké, přidáme mouku podle potřeby. Z těsta navlhčenýma rukama tvoříme knedlíčky o velikosti cca 5cm, nebo pokud nám nevadí jiné tvary, můžeme těsto nabírat lžící a rovnou zavářet do vroucí osolené vody (odtud je název chlupaté knedlíky). Podle velikosti knedlíky vaříme 10-12 minut. Jakmile voda začne vřít, knedlíky vařečkou podebereme ode dna hrnce, aby se nepřichytily. Chlupaté knedlíky podáváme s osmaženou slaninou nebo cibulkou klidně samotné jako večeři, nebo jako přílohu k masu a zelí.


 


RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Pudink s jogurtem

Postup: Uvaříme pudink z půl litru mléka, pudinkového prášku a 3 vrchovatých lžic... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

RECEPTY

BeBe řezy

Postup: Z 1/2l mléka uvaříme vanilkový puding, necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...