Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor slijeme, přidáme hrubou mouku a vajíčko, osolíme a dobře promícháme. Pokud je těsto moc řídké, přidáme mouku podle potřeby. Z těsta navlhčenýma rukama tvoříme knedlíčky o velikosti cca 5cm, nebo pokud nám nevadí jiné tvary, můžeme těsto nabírat lžící a rovnou zavářet do vroucí osolené vody (odtud je název chlupaté knedlíky). Podle velikosti knedlíky vaříme 10-12 minut. Jakmile voda začne vřít, knedlíky vařečkou podebereme ode dna hrnce, aby se nepřichytily. Chlupaté knedlíky podáváme s osmaženou slaninou nebo cibulkou klidně samotné jako večeři, nebo jako přílohu k masu a zelí.
Máta peprná patří
mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako
Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha
lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové...
zobrazit článek