23. 1. 2019   |   svátek má Zdeněk
 

Střapáči

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
kokosová moučka 200 g
máslo 200 g
kakao 3 lžíce
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kokosová nádivka a poleva

Název Množství a jednotka
máslo 120 g
kokos mletý (strouhaný) 80 g
moučkový cukr 70 g
vanilkový cukr 1 ks
žloutek 1 ks
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce a rozdrobíme změklý tuk. Vypracujeme těsto a vyválíme na 3 mm placku. Vypichujeme tvary a na plechu vyloženém pečícím papírem upečeme při teplotě 170° asi 10 min (podle trouby). Upečené střapáčky slepujeme kokosovou nádivkou, zdobíme čokoládovou polevou a na povrch ještě do vlhké čokolády sypeme strouhaný kokos.

Nádivka:
Máslo utřeme s jedním žloutkem, přidáme moučkový cukr, kokos, kakao a podle chuti rum. Pokud je nádivka moc řídká, přidáme kokos.

Čokoládová poleva:
100g čokolády na vaření rozpustíme ve vodní lázni s 30g 100% tuku.


Další fotografie
 


RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...