25. 6. 2019   |   svátek má Ivan
 

Střapáči

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
kokosová moučka 200 g
máslo 200 g
kakao 3 lžíce
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kokosová nádivka a poleva

Název Množství a jednotka
máslo 120 g
kokos mletý (strouhaný) 80 g
moučkový cukr 70 g
vanilkový cukr 1 ks
žloutek 1 ks
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce a rozdrobíme změklý tuk. Vypracujeme těsto a vyválíme na 3 mm placku. Vypichujeme tvary a na plechu vyloženém pečícím papírem upečeme při teplotě 170° asi 10 min (podle trouby). Upečené střapáčky slepujeme kokosovou nádivkou, zdobíme čokoládovou polevou a na povrch ještě do vlhké čokolády sypeme strouhaný kokos.

Nádivka:
Máslo utřeme s jedním žloutkem, přidáme moučkový cukr, kokos, kakao a podle chuti rum. Pokud je nádivka moc řídká, přidáme kokos.

Čokoládová poleva:
100g čokolády na vaření rozpustíme ve vodní lázni s 30g 100% tuku.


Další fotografie
 


RECEPTY

Křehké řezy s tvarohem a jablky

Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...