Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Batáty, tuřín a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a tuřín a batáty na cca půlcentimetrové plátky. Pekáč vymažeme lehce máslem, dno poklademe kolečky cibule, na cibuli položíme kuřecí řízky (nenaklepáváme), na maso vrstvíme batáty a tuřín, každou vrstvu mírně posolíme a opepříme. Na vše nalijeme dvě šlehačky, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka asi hodinu. Krátce před dopečením pekáč odkryjeme a deset minut dopečeme bez poklice.
Tip: Místo batátů můžeme dát úplně v klidu brambory, postup je stejný. A maso můžeme použít krůtí (prso nakrájené na silnější plátky) nebo třeba vepřové kotlety.
Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti.
Je to rostlinný olej získávaný z
dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má
příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici...
zobrazit článek