19. 5. 2022   |   svátek má Ivo
 

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Název Množství a jednotka
kuřecí stehenní řízky 600 g
batáty 600 g
tuřín 2 ks
smetana ke šlehání 2 ks
velká cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Batáty, tuřín a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a tuřín a batáty na cca půlcentimetrové plátky. Pekáč vymažeme lehce máslem, dno poklademe kolečky cibule, na cibuli položíme kuřecí řízky (nenaklepáváme), na maso vrstvíme batáty a tuřín, každou vrstvu mírně posolíme a opepříme. Na vše nalijeme dvě šlehačky, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka asi hodinu. Krátce před dopečením pekáč odkryjeme a deset minut dopečeme bez poklice.

Tip:
Místo batátů můžeme dát úplně v klidu brambory, postup je stejný. A maso můžeme použít krůtí (prso nakrájené na silnější plátky) nebo třeba vepřové kotlety.



 


RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru a víně

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s pomazánkou

Postup: Uvaříme 3 vejce natvrdo.Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...