Vyzkoušejte jídlo našich prababiček - smažené květy kosmatice. Je to zdravé, levné, rychlé a překvapivě dobré :-).
Postup
Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na chvíli do studené vody, odplaví se hmyz a případné nečistoty. Necháme okapat a namočíme do řidšího palačinkového těstíčka, které jsme umíchali z vajec, mléka, mouky a špetky soli. Smažíme v rozpáleném oleji nejprve po jedné straně, pak odstřihneme nůžkama stopku, obrátíme a osmažíme z druhé strany. Odložíme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme naslano s bramborovou kaší, nebo možná ještě lépe nasladko posypané skořicovým cukrem. Obojí je skvělé.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek