19. 6. 2021   |   svátek má Leoš
 

Hovězí vývar

Název Množství a jednotka
hovězí maso přední 500 g
morková kost 1 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou cibuli, pepř, nové koření a vaříme pomalu "táhnutím" na mírném ohni do poloměkka. Pak přidáme kořenovou zeleninu vcelku, snítku petrželky a dovaříme doměkka. Polévku přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme a vrátíme zpátky do polévky. Polévkové nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě - do 3/4l vroucí vody dám 2 lžičky soli a 100g polévkových těstovin. Polévku podáváme posypanou nasekanou zelenou petrželkou. Nudle podáváme v misce zvlášť, každý si nabere do talířů těstoviny podle sebe a porce přelijeme polévkou.

Poznámka:
"Táhnutí" znamená pomalý var, polévku necháme jen "probublávat", nesmí vařit jak zběsilá :-).

Doba varu masa je závislá na stáří masa, maso může být měkké za hodinu a půl nebo taky za tři hodiny :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...