8. 5. 2024   |   svátek má Den osvobození od...
 

Výživová poradna › Slovenská hrachová polévka

Název Množství a jednotka
žlutý hrách 250 g
klobása 1 ks
česnek 6 stroužků
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 23 h.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hrách si den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka a rozmixujeme. Na sádle osmažíme cibulku, zaprášíme moukou a paprikou a připravíme jíšku. Vlijeme do hrachové polévky, osolíme, promícháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pepř. Klobásku nakrájíme na kolečka, osmažíme a přidáme do polévky.


 


RECEPTY

Fazolačka

Postup: Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...