2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Pórková polévka

Název Množství a jednotka
pórek 1 větší ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
masový vývar 1,25 l
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup

Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem nebo studenou vodou a rozmícháme. Pórek očistíme, rozkrojíme podélně napůl a nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky a přidáme do polévky. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme doměkka. Můžeme dochutit polévkovým kořením. Ke konci přidáme celá vejce a necháme už jen zatáhnout. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...