Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a cuketu na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno, čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí prsa nebo krůtí řízky nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme dozlatova na cibulce. Přidáme nejdřív papriku, až mírně změkne, přidáme ostatní zeleninu - cuketu, rajčata a fenykl. Osolíme, opepříme, podlijeme půl šálkem vody a podusíme doměkka. Necháme vydusit vodu, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme chilli podle chuti, ostrým kečupem, sojovou omáčkou a špetkou zázvoru. Podáváme s rýží nebo jako pikantní směs na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek