21. 6. 2024   |   svátek má Alois
 

Bažant na divoko

Název Množství a jednotka
bažant 600 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer 1/2 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h. 40 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme cibuli, přidáme všechnu zeleninu, osmahneme, osolíme, podlijeme červeným kvalitním vínem, pár minut povaříme a odstavíme. Bažanta (spíše dva bažanty, bývají malí, tak musíme množství přizpůsobit počtu strávníků) osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, vložíme do pekáčku, přidáme orestovanou zeleninu s vínem, nové koření, celý pepř a kuličky jalovce (kuličky koření dáme do čajového sítka nebo zavážeme do kousku čisté gázy, pak to celé jen vyjmeme a vyhodíme), podlijeme silným vývarem a za občasného podlití výpekem upečeme doměkka. My máme rádi zeleninu vcelku, ale můžeme bažanta vyjmout, zeleninu přecedit nebo rozmixovat.


 


RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...