30. 3. 2023   |   svátek má Arnošt
 

Bažant na divoko

Název Množství a jednotka
bažant 600 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer 1/2 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h. 40 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme cibuli, přidáme všechnu zeleninu, osmahneme, osolíme, podlijeme červeným kvalitním vínem, pár minut povaříme a odstavíme. Bažanta (spíše dva bažanty, bývají malí, tak musíme množství přizpůsobit počtu strávníků) osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, vložíme do pekáčku, přidáme orestovanou zeleninu s vínem, nové koření, celý pepř a kuličky jalovce (kuličky koření dáme do čajového sítka nebo zavážeme do kousku čisté gázy, pak to celé jen vyjmeme a vyhodíme), podlijeme silným vývarem a za občasného podlití výpekem upečeme doměkka. My máme rádi zeleninu vcelku, ale můžeme bažanta vyjmout, zeleninu přecedit nebo rozmixovat.


 


RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...