6. 10. 2022   |   svátek má Hanuš
 

Koprová omáčka

Název Množství a jednotka
kopr mražený 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
hovězí vývar 300 ml
mléko 500 ml
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme smetanu a mléko, osolíme, přidáme cukr a povaříme. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme kopr, necháme za občasného míchání vařit asi deset minut a nakonec dochutíme octem. Ocet přidáváme po kapkách už do hotové omáčky, aby se nesrazila. Podáváme s vařeným hovězím masem, knedlíkem nebo s vařenými brambory a vejcem uvařeným natvrdo.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí salát

Postup: Kyselé rybičky vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...