16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Žampionová omáčka

Název Množství a jednotka
čerstvé žampiony 250 g
smetana ke šlehání 200 ml
hovězí vývar 1/2 l
mléko 250 ml
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
houskový knedlík
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, vhodíme žampióny, osolíme a podusíme pod pokličkou až žampiony pustí šťávu. Přidáme smetanu a záklechtku, vývar, cukr, mléko a povaříme. Nakonec hotovou omáčku dochutíme octem, který přidáváme po kapkách, aby se omáčka nesrazila.
Podáváme s knedlíkem. .


 


RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

ESHOPY

Nábytekeu.cz - kuchyňské linky

Velký výběr kvalitních a levných kuchyňských linek od dodavatelů z EU. Většina...