Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s čínským zelím nakrájeným na tenké nudličky a majonézou (můžeme dát část majonézy a část bílého jogurtu). Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Promícháme, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dáme vychladit. Bagetku nakrájíme na plátky, každý plátek lehce potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou nivou a dáme zapéct pod gril dozlatova. Celerový salát podáváme ozdobený 2 plátky parmské šunky, obložený listy salátu a grilovanou bagetkou s nivou.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek