Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15 minut. Zároveň v jiném hrnci uvaříme doměkka na růžičky rozebranou brokolici, kterou mírně osolíme. Na velké pánvi orestujeme bez tuku na kostičky nakrájenou uzenou slaninu (případně pokud je slanina hodně libová, stačí lžička oleje), přidáme uvařenou scezenou brokolici a zalijeme šlehačkou. Přidáme nahrubo nastrouhanou nivu a povaříme, až se v omáčce rozpustí. Uvařené špecle scedíme, propláchneme lehce studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do připravené směsi. Opatrně promícháme a necháme prohřát. Pokud se nám zdá pokrm příliš hustý, můžeme jej zředit troškou mléka nebo smetany.
Tip: Místo slaniny můžeme orestovat na malé kostičky nakrájené kuřecí nebo krůtí maso, nebo ji úplně vynechat.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek