27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Krůtí nudličky na portském víně

Název Množství a jednotka
krůtí maso 600 g
cibule 1 ks
špek 30 g
hladká mouka 1 lžíce
petrželová nať 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje. Podlijeme vroucí vodou, mírně (1/2 lžičky) osolíme a dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli a špek na drobno, osmažíme na másle dozlatova. Přecedíme, aby se cibule nespálila, a na přecezeném másle připravíme tmavší jíšku, kterou zalejeme vývarem. Rozšleháme, dochutíme kořením a solí a do omáčky vrátíme cibuli a špek. Povaříme 5 minut, přidáme portské víno a necháme provařit. Omáčku přidáme ke krůtímu masu a podáváme s rýží.


 


RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...